Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın bapları kadar çatı eminği tasarının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, acıe dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin özge bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi şeşna hileınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

çarkıt strüktürlarda çatı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (meslek, tuzakışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme şeşna kızılınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince mukannen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Belirtilen bu hengâm dilimleri bir bapnın yangına ne denli süre dayanacağını rapor etmektedir. Lakin bu konuda dikkatli tamamlanmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika üstelik dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Ancak yangındaki panik çabucak birden binaya iltihak etmek isteyen hevesli olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmasının önlenmesi ile muhtemel olacaktır.

Gereç: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Fakat, yangın bapsı satıcıları beyninde fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, amelî fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler şiddetli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve nöbetaretler kullanılır.

Yangın merdiveni kapılarında çallıkışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın bapsında conta, göz ve menteşeler yoklama edilmelidir.

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem bile birikimlerin korunması için kullanılan eşyalardır. Her ne denli ustalıklevleri…

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine sağlıklı şekilde iletmek başüstüneğu için, olası olan en kısaltarak sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini getirmek amacıyla önlem allıkınmaktadır.

Yangın bapsı fiyatları Yangın Merdiveni Kapısı yukarıda adetlan tüm değdavranışkenlere bandajlı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Report this wiki page